Fransk løksuppe

Hva er vel mer fransk enn nettopp….. løksuppe?

Den første oppskriften jeg prøver meg på fra den nye kokeboka, «French country cooking», måtte bli fransk løksuppe. Denne løksuppen finner du i boka under navnet Plantia`s onion soup. Nå som vinteren ser ut til å gjøre sitt inntog, hvem liker vel ikke en varm, kraftig og smakfull suppe å varme seg på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingredienser

Løksuppe består ikke av mange ingredienser, men til sammen gir de en rik smak. En av ingrediensene som gjør denne suppa så god er fettet som brukes. Jeg velger å bruke gåsefett. Jeg syns det gir en helt spesiell smak på løksuppa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Løken kuttes i tynne skiver

Historisk sett er løksuppe en rett som har blitt tilberedt helt siden romertiden. Det ble tidligere sett på som fattigmannskost, fordi løk var det mye av og derfor en billig ingrediens. I våre dager blir fransk løksuppe servert overalt, også på de fineste restauranter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Suppen i kok og duften brer seg

Neste trinn er å steke skiver av landbrød med ost i stekovnen eller baguetter om det foretrekkes.

Når suppen er ferdig legges det stekte brødet i suppen….et voila!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bon appétit!